1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Uraloğlu: Türkiye’nin yerli elektrikli hızlı treni tasarımı final aşamasında

Uraloğlu: Türkiye’nin yerli elektrikli hızlı treni tasarımı final aşamasında

Saatte 225 kilometre hıza uygun ve 8 araçlı olarak üretilecek Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti’nin tasarım çalışmalarının final aşamasında. İlk prototip montajı 2024 yılı sonunda bitirecek olan Milli Elektrikli Hızlı Tren, 2025 yılında raylarda olacak.

Uraloğlu: Türkiye’nin yerli elektrikli hızlı treni tasarımı final aşamasında

Enerji Günlüğü - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin yerli elektrikli hızlı treninin 2025 yılında yolcularla buluşacağını açıkladı. Uraloğlu, saatte 225 kilometre hıza ulaşabilen 8 araçlı hızlı trenin tasarım çalışmalarında final aşamasına geçildiğini dile getirdi. 

Tasarım sürecinin %90’ı tamamlanan tren, 584 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Trenin prototipinin montajı, 2024 yılı sonunda tamamlanacak, tren 2025 yılında raylara inecek. 

Türkiye Raylı Sistemler AŞ'nin (TÜRASAŞ) tarafından üretilen Milli Elektrikli Hızlı Tren seti, uluslararası standartlara uygun olarak tasarlandı ve Avrupa Birliği Demiryollarında Karşılıklı İşletilebilirlik Sertifikasına (TSI) sahip. Setler, farklı araç sayılarına göre bölgesel ve şehirlerarası taşımacılık için uygun olarak üretilecek.