1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Ukrayna’ın doğal gaz üretimi yüzde 7 arttı

Ukrayna’ın doğal gaz üretimi yüzde 7 arttı

Ukrayna’da devlet kontrolündeki Naftogaz Grup şirketlerinin doğal gaz üretimleri yılın ilk 9 ayında bir önceki yıla göre %7 artış kaydetti.

Ukrayna’ın doğal gaz üretimi yüzde 7 arttı

Enerji Günlüğü - Naftogaz Grubu şirketleri JSC Ukrgazvydobuvannya ve PJSC Ukrnafta, Ocak-Eylül 2024'te, 2023'ün aynı dönemine kıyasla 0,7 milyar metreküp yani yaklaşık %7 artışla 11 milyar metreküpten fazla ticari gaz üretti.

Ukrayna kamu doğal gaz şirketi Naftogaz, grup şirketleri JSC Ukrgazvydobuvannya ve PJSC Ukrnafta petrol ve gaz şirketlerinin doğal gaz üretimlerinin 2024 yılı Ocak-Eylül döneminde yaklaşık 11 milyar metreküpe çıktığını açıkladı. Açıklamaya göre şirketler 2023'ün aynı döneminde 10,3 milyar metreküp gaz üretmişlerdi. Bu ise yıllık %7 üretim artışı anlamına geliyor.

Naftogaz daha önce yaptığı açıklamada 2023 yılında 14 milyar metreküp olan gaz üretimini bu yıl 15 milyar metreküpe çıkarmayı planladığını belirtmişti.

“ÜRETİM HEDEFLERİMİZİN ÖNÜNDEYİZ”

Naftogaz Group CEO'su Oleksiy Chernyshov yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın gaz üretimini arttırmaya devam ediyoruz. Şu anda üretim hedeflerimizin %2 önündeyiz. Geçen yıl olduğu gibi bu ısıtma sezonunda da Ukrayna nüfusuna ve diğer kategorilerdeki kamu hizmeti yükümlülüklerine yalnızca kendi kaynaklarımızla tedarik sağlamayı planlıyoruz” dedi.

Geçen yıl Ukrayna'nın toplam gaz üretimi 2022'deki 18,5 milyar m3 seviyesinden 18,7 milyar m3'e yükselirken, iç tüketim yaklaşık 19 milyar m3'e düştü.