1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Üçel, yer altı kömür ocağında kapasite arttıracak

Üçel, yer altı kömür ocağında kapasite arttıracak

Üçel Madencilik, 53 milyon lirayı aşan bir yatırımla Edirne’deki yer altı kömür ocağının kapasitesini yılda 30 bin tondan 1 milyon 80 bin ton/yıla çıkaracak. 

Üçel, yer altı kömür ocağında kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde işletilmekte olan yer altı kömür ocağında tüvenan kömür üretimi yılda 30 bin tondan 1 milyon 80 bin ton/yıla çıkarılacak. 

Şenbaş Grup şirketlerinden Üçel Madencilik, Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Harmanlı Köyü sınırları içinde işletmekte olduğu yeraltı kömür ocağında kapasite artışı planlıyor. Projenin değerinin 53 milyon lirayı aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında 2137 numaralı IV. Grup işletme ruhsatlı saha içindeki ocakta yılda 30 bin ton olan tüvenan kömür üretiminin 1.080.000 ton/yıla çıkarılması planlanıyor. Bunun için tek vardiya ve 8 saat olan çalışma saati 2 vardiya ve 16 saate çıkarılacak. Proje kapsamında ocak verimi %95 olarak öngörülüyor. Bu durumda yıllık 54.000 ton pasa oluşması bekleniyor.

Ocaktan çıkarılan yıllık 1.080.000 ton tüvenan kömürün tamamı Lavvar (Kırma Eleme Yıkama) – Paketleme ve Kurutma Tesisi’ne gönderilecek. Kömür ocağının işletme ömrü yaklaşık 10 yıl olarak hesaplanıyor.

Enerji Günlüğü