1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Tuz Gölü Doğalgaz Deposu GES kapasitesi arttırılıyor

Tuz Gölü Doğalgaz Deposu GES kapasitesi arttırılıyor

BOTAŞ, Tuz Gölü doğalgaz Deposunu besleyen GES tesisinin kapasitesini arttırmak için kamulaştırmalar yapacak.

Tuz Gölü Doğalgaz Deposu GES kapasitesi arttırılıyor

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, Tuz Gölü Doğal Gaz depolama Tesisini besleyen GES’in kapasitesini arttırmak için Konya ve Aksaray’da kamulaştırma işlemleri yapacak. 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisleri Kapasite Arttırım Projesi kapsamında tesisi besleyen GES’in kapasitesini arttırmak amacıyla Konya ve Aksaray illerinde kamulaştırmalar yapacak. 

Çalışmalar sırasında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla, ihtiyaç duyulan taşınmazlar; mülkiyet şeklinde ya da daimi veya geçici irtifak hakkı kurmak suretiyle, acele olarak kamulaştırılacak.

Kamulaştırma işlemi yapılacak olan alan, Konya’nın Karapınar ve Emirgazi ilçeleri ile Aksaray’ın Eskil ve Sultanhanı ilçelerinin sınırları içinde yer alıyor. 

İŞLETME ENERJİSİ GÜNEŞTEN

Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi, işletme enerjisini güneş enerjisi santralinden alıyor. 3MW’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) bulunan tesis, tüm ihtiyacını bu santralden karşılıyor. Tesiste mevcut GES yapısına ek olarak 30MWe’lık yeni bir GES’in de çalışmaları başlatılmıştı. İlave yatırımın hayata geçmesiyle birlikte tesisin GES kapasitesi 33MWe’a çıkacak.

İlgili Haberler