1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye’nin yüzer üretim tesisi yola çıkıyor

Türkiye’nin yüzer üretim tesisi yola çıkıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin filosuna dahil edeceği Yüzer Üretim Tesisi ile 2026 yılında Karadeniz’de üretime başlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye’nin yüzer üretim tesisi yola çıkıyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yüzer üretim tesisimiz önümüzdeki hafta başı Türkiye’ye doğru yola çıkacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'ndaki gaz üretiminde kullanılacak yüzer gaz işletme platform gemisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geminin önümüzdeki hafta başı Türkiye’ye doğru yola çıkacağını belirten Bayraktar, tesis ile üretime 2026 yılında başlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Bayraktar yaptığı açıklamada, “Dünyada sayılı örneklerden biri olan derin deniz sondaj ve sismik arama gemi filomuza şimdi de yüzer üretim tesisimizi dahil ettik. Karadeniz’de görev alacak dev tesis Sakarya Gaz Sahası’nın Faz-2 çalışmalarında doğal gazı denizde işleyerek boru hattı üzerinden karaya ulaştıracak. Mavi vatandaki dev filomuzun yeni üyesi milletimize hayırlı olsun” dedi.

 

İlgili Haberler