1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Türkiye’nin en çok ihracat yapan güneş paneli üreticisi HT Solar

Türkiye’nin en çok ihracat yapan güneş paneli üreticisi HT Solar

HT Solar, yaklaşık 400 milyon dolarlık yurt dışı satışı ile de Türkiye’nin en çok ihracat yapan 32’nci firması oldu.

Türkiye’nin en çok ihracat yapan güneş paneli üreticisi HT Solar

Enerji Günlüğü - Faaliyetlerine başladığı 2016 yılından bugüne kadar ürettiği 8 GW’lık güneş panelini dünyanın birçok farklı coğrafyasında kullanıma sunan Çinli HT-SAAE’nin iştiraki HT Solar; Fortune 500 Türkiye listesinde yaklaşık 400 milyon dolarlık yurt dışı satışı ile en çok ihracat yapan 32’nci firma konumuna yükseldi. HT Solar, 2022 yılına göre 2023 yılında ihracatını yüzde 230 oranında artırdı. 

Fortune 500 Türkiye listesinde güneş paneli üreticileri arasındaki lider konumunu koruyan HT Solar, yaklaşık 400 milyon dolarlık yurt dışı satışı ile de Türkiye’nin en çok ihracat yapan 32’nci firması oldu.

“SEKTÖRDEKİ LİDER KONUMUMUZU SÜRDÜRÜYORUZ”

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç, ISO 500’ün ardından Fortune 500 Türkiye listesinde de en büyük güneş paneli üreticisi olmalarının gururunu yaşadıklarını belirterek, “ISO 500 ve Fortune 500 Türkiye listelerinde elde ettiğimiz başarıların gösterdiği gibi yıllık 2 GW’lık üretim kapasitemiz ile sektördeki lider konumumuzu sürdürüyoruz. Bu başarılarımızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, iş ortaklarımıza ve partner firmalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.