1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye ve Kazakistan enerji iş birliği olanakları değerlendirildi

Türkiye ve Kazakistan enerji iş birliği olanakları değerlendirildi

Türkiye ve Kazakistan arasında hidrokarbon başta olmak üzere enerji alanında geliştirilebilecek iş birliği imkanlarını değerlendirildi. 

Türkiye ve Kazakistan enerji iş birliği olanakları değerlendirildi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi marjında Astana’da Kazakistan Enerji Bakanı Sayın Almassadam Satkaliyev ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı. 

Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmede hidrokarbon başta olmak üzere enerji alanında geliştirilebilecek iş birliği imkanlarını değerlendirdiklerini kaydederek, "Ayrıca enterkonneksiyon hatlarının geliştirilmesinin bölgesel ve küresel ölçekte getireceği ortak faydayı vurguladık.." dedi.

MADENCİLİKTE İŞ BİRLİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Bayraktar ayrıca Astana'da madencilikten sorumlu Kazakistan Sanayi ve İnşaat Bakanı Sayın Kanat Şarlapayev ile bir araya geldiklerini de belirterek, “Kazakistan'ın kamu ve özel sektör şirketleri ile başta kritik mineraller ve nadir toprak elementleri olmak üzere madencilik alanında Kazakistan'da ve ülkemizde gerçekleştirebileceğimiz işbirliklerini değerlendirdik” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler