1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Turkcell Şanlıurfa’da 62 MW’lık güneş santrali kuracak

Turkcell Şanlıurfa’da 62 MW’lık güneş santrali kuracak

Turkcell, 988 milyon TL yatırımla Şanlıurfa’da kuracağı Güneş Enerji Santrali (GES) ile tesislerinin ve baz istasyonlarının elektrik enerjisi tüketimini karşılayacak. 

Turkcell Şanlıurfa’da 62 MW’lık güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Turkcell, 988 milyon lira yatırımla Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öztüketim amaçlı toplam 62,2 MW kurulu gücünde 3 (üç) güneş enerjisi santrali kuracak.

Turkcell, iletişim ve haberleşme altyapı sistemlerinde yenilenebilir enerji kullanmak amacıyla kurduğu güneş enerji santrallerine yenilerini ekleyecek. Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından toplam 62,2 MW kurulu gücünde 3 (üç) yeni santral daha kurulacak. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi sınırları içinde yaklaşık 1,4 milyon m2 alanda kurulacak santraller için 988 milyon lira yatırım yapılacak. 

Proje kapsamında kurulacak santrallerde tek kristal yapıda hücre kullanılacak ve paneller optimum açıda sabitlenmiş taşıyıcı sistemlere monte edilecek. Tesiste, her biri 550 Wp güce sahip 137.892 adet güneş modülü ile yine her biri 330 kW güce sahip 190 adet evirici yer alacak. 

Santrallerin yaklaşık 140 milyon kWh elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olacağı öngörülüyor. Güneş enerji santralinde üretilecek elektrik enerjisi Karakeçili TM trafo merkezine bağlanacak.

Üretilen elektriğin Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin Türkiye’nin farklı lokasyonlardaki iletişim ve haberleşme sektöründe faaliyet gösteren tesislerinin ve baz istasyonlarının elektrik enerjisi tüketimini karşılaması hedefleniyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler