1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TSKB’den Enerjisa Enerji’ye deprem bölgeleri için kredi

TSKB’den Enerjisa Enerji’ye deprem bölgeleri için kredi

TSKB, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’ye, depremden etkilenen bölgelerdeki enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla 100 milyon dolar karşılığı TL tutarında kredi sağladı.

TSKB’den Enerjisa Enerji’ye deprem bölgeleri için kredi

Enerji Günlüğü - 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana, Osmaniye, Hatay, Mersin, Kilis ve Gaziantep’te elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ), bölgelerde enerji altyapısının güçlendirilmesi çalışmalarını sürdürüyor.

Enerjisa Enerji’nin dağıtım şirketlerinden biri olan Toroslar EDAŞ, elektrik altyapısının modernizasyonunu da içeren bu çalışmaların finansmanını sağlamak amacıyla Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’ndan (TSKB) 100 milyon ABD doları karşılığı TL tutarında uzun vadeli yatırım kredisi sağladı. Toroslar EDAŞ aldığı bu krediyi, bölgedeki elektrik dağıtım şebekesinin geliştirilmesi ve modernizasyonu için kullanacak.

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma yolculuğunda stratejik alanlar arasında yer alan temiz enerji yatırımlarını desteklemek için çalıştıklarını belirterek “Toroslar EDAŞ’a sağladığımız 100 milyon dolar karşılığı TL tutarındaki kredi depremde hasar gören kentlerin sürdürülebilir enerji altyapısının yeniden inşası, enerji kayıplarının azaltılması ve sürdürülebilirlik prensipleri ile yeniden yapılanması açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar da depremzede bir şirket olarak 4.500 çalışan ile elektrik dağıtım ve satış faaliyeti yürüttükleri bölgelerin daha iyi bir geleceğe hazırlanması için sorumluluk aldıklarını vurguladı. TSKB ile yaptıkları işbirliğinin, bölgenin uzun vadeli kalkınmasına katkı sağlamalarını mümkün kılacağını kaydeden Murat Pınar, “Şimdiye kadar hizmet verdiğimiz deprem bölgesi dahil olmak üzere, tüm bölgelerimizde verdiğimiz sözlerinde ötesinde yatırımlar yaptık. Bundan sonra üzerimize düşeni yapmaya, daha iyi bir gelecek için fark yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.