1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’ya Adıyaman’da 12 yıl ek petrol üretme izni 

TPAO’ya Adıyaman’da 12 yıl ek petrol üretme izni 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adıyaman’daki dört petrol işletme ruhsatından ikisine dört, birine 12, birine de 9 yıl ek süre verdi. 

TPAO’ya Adıyaman’da 12 yıl ek petrol üretme izni 

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Türkiye Petrolleri A.O. (TPEO) Genel Müdürlüğü’nün Adıyaman il sınırları içinde bulunan dört petrol işletme ruhsatına ilişkin süre uzatımı başvurularını olumlu sonuçlandırdı. 

İKİ KUYUYA DÖRDER YIL EK SÜRE

Buna göre Adıyaman ili sınırları içerisindeki ARİ/TPO/K/M40-a3-1 ve ARİ/TPO/K/M40-c1-1 pafta no.lu petrol işletme ruhsatlarının 17 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek olan süreleri, sahaların mevcut rezerv durumu, yıllık üretim miktarları ile yatırım ve üretim programları dikkate alınarak 4 (dört) yıl süreyle 17 Ağustos 2028 tarihine kadar uzatıldı. Geri kalan kanuni süre ise TPAO’nun talep etmesi halinde, sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerinin sonucuna göre kullandırılabilecek. 

BİR KUYUDA 12 YIL EK SÜRE

TPAO’nun Adıyaman sınırları içerisindeki ARİ/TPO/K/M40-c1-1 pafta no.lu petrol işletme ruhsatının 17 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek süresi de, sahanın mevcut rezerv durumu, yıllık üretim miktarları ile yatırım ve üretim programı dikkate alınarak 12 (oniki) yıl süreyle 17 Ağustos 2036 tarihine kadar uzatıldı. TPAO, geri kalan kanuni süreyi ise sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerinin sonucuna göre kullanabilecek. 

BİR KUYUDA DOKUZ YIL EK SÜRE 

TPAO’nun Adıyaman sınırları içerisindeki ARİ/TPO/K/M40-d2-1 pafta no.lu petrol işletme ruhsatının 17 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek süresinin de, sahanın mevcut rezerv durumu, yıllık üretim miktarları ile yatırım ve üretim programı dikkate alınarak 9 (dokuz) yıl süreyle 17 Ağustos 2033 tarihine kadar uzatılması kararlaştırıldı. Geri kalan kanuni süre ise Genel Müdürlüğün sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerinin sonucuna göre kullandırılabilecek.