1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Hançerli 10 Kuyusu için kamulaştırma yapılacak

TPAO’nun Hançerli 10 Kuyusu için kamulaştırma yapılacak

MAPEG, TPAO ve Dixstone’un Diyarbakır Ergani’de ortak olduğu Hançerli 10 Kuyusu için, kamulaştırmalar yapacak.

TPAO’nun Hançerli 10 Kuyusu için kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO ve Dixstone’un Diyarbakır’daki ortak işletme ruhsatı kapsamında açtığı Hançerli 10 Kuyusu için, Ergani’de kamulaştırmalar yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Dixstone Netherlands NV şirketi; Diyarbakır ilinin sınırları içinde ortaklaşa sahip oldukları ARİ/TPO-DSN/K/L43-c1-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatı sahasında açılan Hançerli 10 Kuyusunun lokasyon sahası için Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı Hançerli Köyündeki 119 ada, 6 numaralı parselin 3.601,80m2’lik kısmı ile 119 ada, 7 numaralı parselin 9.608,92m2’lik kısmının mülkiyet şeklinde kamulaştırılması amacıyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuruda bulunmuştu. 

MAPEG, başvuruyu inceledi ve kamulaştırılmasında kamu yararı olduğuna hükmederek talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Ergani 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan başvuru konusu taşınmazların anılan kısımları, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.

Dixstone Netherlands NV şirketi, daha önce Türkiye’de “NV Turkse Perenco” unvanıyla faaliyet gösteriyordu.