1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO'nun "Derin Öğrenme Süreçleri ile Fosil Tanıma Yöntemi" tescillendi

TPAO'nun "Derin Öğrenme Süreçleri ile Fosil Tanıma Yöntemi" tescillendi

TPAO AR-GE Merkezi’nin “Derin Öğrenme Süreçleri ile Fosil Tanıma Yöntemi” isimli patent başvurusu TÜRKPATENT tarafından tescillendi.

TPAO'nun "Derin Öğrenme Süreçleri ile Fosil Tanıma Yöntemi" tescillendi

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri (TPAO), sosyal medya hesabından AR-GE Merkezi’nin "Derin Öğrenme Süreçleri ile Fosil Tanıma Yöntemi" isimli patent başvurusunun TÜRKPATENT tarafından tescillendiğini bildirdi.

TPAO'nun, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, patentin şirketin uluslararası anlamda kabul gören ilk patenti olma özelliği taşıdığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, “WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) tarafından yürütülen PCT sürecinin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte, TPAO bu patentin koruma kapsamını uluslararası boyuta taşımış ve talep edeceği ülkelerde resmi olarak tanınması için ilk adımı atmıştır” denildi. 

MİKROFOSİLLERİN CİNSİ FOTOĞRAFTAN BELİRLENEBİLECEK

Derin Öğrenme Süreçleri ile Fosil Tanıma Yöntemi ile paleontolojik ve stratigrafik çalışmalara büyük bir kolaylık ve yenilik getireceği düşünülen “Fotoğraftan Fosil Tanımlama Yazılımı (Fossil Vision) geliştirildi. Bu yöntem ile mikrofosillerin (akritark ve kitinozoa grupları) fotoğraflarından fosil cinsinin belirlenmesi sağlanıyor. Derin öğrenme ve bilgisayarlı görme teknikleri kullanılarak yapay zeka yaklaşıı geliştirildi. 

Geleneksel yöntemler ile fosil tanımlama, uzman kişiler tarafından mikroskop altında yapılıyor ve çok zaman alan bir işlem.