1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO Eğil’deki Kurkan 45 Kuyusuna boru hattı çekecek

TPAO Eğil’deki Kurkan 45 Kuyusuna boru hattı çekecek

MAPEG, TPAO’nun Kurkan 45 Petrol Kuyusu için, Diyarbakır’da kamulaştırma yapacak.

TPAO Eğil’deki Kurkan 45 Kuyusuna boru hattı çekecek

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Eğil’de açtığı Kurkan 45 Petrol Kuyusu için, Diyarbakır’ın Eğil ilçesindeki bir parselde kamulaştırma yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır ilinin sınırları içinde sahip olduğu İR/TPO/K/4635 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatı kapsamında açtığı Kurkan 45 Kuyusunun lokasyon yolu ve yerüstü petrol boru hattı için Diyarbakır’ın Eğil ilçesine bağlı Baysu Mahallesindeki 125 ada, 11 numaralı parselin 1.299,02m2’lik kısmının mülkiyet olarak kamulaştırılması için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) 23 Temmuz 2024 günü başvuru yapmıştı.

MAPEG, başvuruyu inceledi ve kamulaştırılmasında kamu yararı olduğuna hükmederek talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Eğil Asliye Hukuk Mahkemesinden alınmış acele el koyma kararı bulunan başvuru konusu taşınmazın anılan kısmı, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.