1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. TotalEnergies ve SSE İngiltere’de EV şarj şirketi kuruyor

TotalEnergies ve SSE İngiltere’de EV şarj şirketi kuruyor

TotalEnergies ve SSE ortaklığında kurulacak Source adlı şirket ile Birleşik Krallık ve İrlanda'da elektrikli araç hızlı şarj istasyonları kurulacak.

TotalEnergies ve SSE İngiltere’de EV şarj şirketi kuruyor

Enerji Günlüğü - Fransız petrol devi TotalEnergies ve İngiliz enerji firması SSE, Source adlı bir ortak girişim başlatarak İngiltere ve İrlanda'daki elektrikli araç (EV) hızlı şarj pazarından %20 pay almayı hedefliyor. 50/50 ortaklık olan Source, önümüzdeki beş yıl içinde iki ülkede 3.000'e kadar hızlı şarj noktası kuracak ve işletecek.

TotalEnergies ve SSE halihazırda İskoçya'nın en büyük denizüstü (offshore) rüzgar santrali Seagreen'in ortakları. Totalenergies, Londra ve çevresinde 2.500, kıta Avrupa'sında ise çoğu alternatif akım kullanan yavaş şarj istasyonlarından oluşan yaklaşık 65.000 şarj noktasından oluşan bir ağ işletiyor.

ŞARJ NOKTALARINDA YENİLENEBİLİR ELEKTRİĞİ KULLANILACAK

Kurulacak olan şarj noktaları, her iki ana şirket tarafından yenilenebilir enerji ile tedarik edilecek. 

Alternatif akım yerine doğru akım kullanan 150 kilowatt (kW) hızlı şarj istasyonları, tipik bir EV bataryasını 30 dakika ila bir saat içinde şarj edebiliyor.

YATIRIM MİKTARI TAHMİNİ

TotalEnergies toplam yatırım miktarını vermekten kaçındı, ancak yaptığı açıklamada doğru akım elektriği kullanan 3.000 hızlı şarj noktasının yaygınlaştırılması için 300 milyon euro civarında bir fiyat belirlendiğini açıkladı.