1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Teşvik onaylandı, CW Enerji hücre yatırımına başlıyor

Teşvik onaylandı, CW Enerji hücre yatırımına başlıyor

CW Enerji iştiraki CW Solar Cell Enerji AŞ’nin yaklaşık 3.1 milyar TL’lik ingottan başlamak üzere entegre hücre üretim tesisi yatırımı için yaptığı teşvik başvurusu onaylandı, yatırım başlıyor.

Teşvik onaylandı, CW Enerji hücre yatırımına başlıyor

Enerji Günlüğü - CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ’nin yüzde 100 bağlı ortaklığı CW Solar Cell Enerji AŞ’nin hücre yatırımı için yaptığı teşvik başvurusu kabul edildi.

Başvuruya konu ingottan başlamak üzere entegre hücre üretim tesisi yatırımı ile ilgili olarak TC Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapılan teşvik başvurusu 17.07.2024 tarihinde onaylandı. Teşviğe konu proje yatırım tutarı 3.113.328.623 TL olarak açıklandı. Söz konusu yatırım için, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, faiz desteği, vergi indirimi (%80, YKO %40), yedi yıl süreyle sigorta primi işveren hissesi desteği sağlanacak. 

FİNANSMAN ARAYIŞI SÜRÜYOR

CW Enerji’nin hücre yatırımı için 2012/3305 Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’ın 17/n maddesi çerçevesinde 5. bölge desteklerinden yararlanılacak. Şirket söz konusu yatırıma ilişkin fizibilite çalışmaları ve finansman görüşmelerine devam ediyor. 

tarik-sarvan-2024.jpg"CW Enerji YK Başkanı TARZAN TARIK SARVAN: Yerliliğe büyük önem veriyoruz" haberini okumak için tıklayınız

NEDEN ASKIYA ALINMIŞTI?

CW Enerji, güneş panellerinin ana girdisi olan hücreyi üretmek amacıyla geliştirdiği yatırım projesini 11 Ocak 2024 tarihli 2024/003 sayılı yönetim kurulu kararı ile askıya almıştı. Teşvik konusu kapasitenin değişkenlik göstermesi ve bu kapsamda teşvik kapsamına bağlı olarak fizibilitenin de somutlaştırılamamış olması, kapasitedeki ufak bir değişikliğin dahi bilanço ve faaliyetlere çok yüksek derecede etki edeceği gerekçesiyle ve yatırımcıların hak ve yararlarının korunması amacıyla konuya ilişkin somut ve ölçülebilir verilerin oluşmasına ve yapılan teşvik başvurusunun sonuçlanmasına kadar yatırımın yapılmamasına karar verilmişti.  

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler