1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla’nın karı yarıya yakın eridi

Tesla’nın karı yarıya yakın eridi

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın net karı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %45 düştü. 

Tesla’nın karı yarıya yakın eridi

Enerji Günlüğü - Tesla, 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre Şirketin net karı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %45’lik düşüş kaydetti. Şirketin faaliyet kar marjı yıldan yıla 333 baz puan düşüşle %6,3’e daralırken yakından takip edilen brüt otomotiv marj ise %14,6 olarak %16,29 yönündeki piyasa beklentilerin altında kaldı.

GELİR BEKLENTİLERİ AŞTI

Tesla, açıklanan 2. çeyrek finansal sonuçlarında, 25,50 milyar dolar hasılat elde ederek 24,33 milyar dolar yönündeki piyasa beklentisini aşarken bu dönemde elde edilen hisse başına 0,52 dolar kazanç ise 0,61 dolar yönündeki piyasa beklentisinin altında kaldı. 

YATIRIM HARCAMALARI %10 ARTTI

Elektrikli araç sektöründe yoğunlaşan rekabet marjları olumsuz etkilerken, yatırım harcamalarındaki artış da şirketin karlılığını düşürüyor. Yatırım harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre %10 artarak 2,27 milyar dolara yükselirken, yapay zeka ile ilgili yatırımları için 600 milyon dolar harcama yapıldı. 

ARAÇ TESLİMLERİ %5 AZALDI

Şirketin 2. çeyrek araç teslim sayısı, beklentileri aşsa da geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %5 düşüş gösterdi. Tesla, daha düşük fiyatlı yeni elektrikli araçlarının üretimine 2025'in ilk yarısında başlamayı planladığını belirtirken Robotaksi tanıtım etkinliğini de 8 Ağustos'tan 10 Ekim'e erteledi.

 

Etiketler : ,