1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tekirdağ’da Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Tesisi kurulacak

Tekirdağ’da Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Tesisi kurulacak

Burkasan Plastik, yaklaşık 84 milyon TL yatırımla Tekirdağ’daki geri kazanım tesisinde yılda yaklaşık 26 bin ton/yıl kapasiteli atıktan türetilmiş yakıt hazırlama tesisi kuracak.

Tekirdağ’da Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Tekirdağ’ın Ergene ilçesi sınırları içinde bulunan geri dönüşüm tesisinde ilave bina ile yılda 25 bin 920 ton atıktan türetilmiş yakıt üretilecek.  

Tekirdağ İli, Ergene İlçesinde 4.000 m2’lik alanda Burkasan Plastik Atık Yönetim ve Çevre Danş. Hiz. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi kurulması planlanıyor. 

Sahada halihazırda çalışmakta olan “Ambalaj Atıkları Toplama ve Geri Kazanım, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi” yer alıyor. İlave yapı ile Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi faaliyeti yürütülecek. tesiste, atık üreticilerinden alınacak Atıktan türetilmiş yakıt hazırlamaya uygun atıkların mekanik kırıcılar ile hazırlanması, çamurların kurutulması ve Tehlikesiz Atık ile Ambalaj Atıklarının toplanarak ayrıştırılmak sureti ile geri kazanım firmalarına transferi gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 84 milyon TL değerindeki proje kapsamında yılda 25 bin 920 ton atıktan türetilmiş yakıt üretimi yapılacak. 

Enerji Günlüğü