1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. TEİAŞ Çetin HES ve Silopi TES’i bağlayan iletim hattı kuracak

TEİAŞ Çetin HES ve Silopi TES’i bağlayan iletim hattı kuracak

TEİAŞ, Çetin HES ile Silopi TES’i bağlayacak iletim hattı için Şırnak ve Siirt’te kamulaştırmalar yapacak.

TEİAŞ Çetin HES ve Silopi TES’i bağlayan iletim hattı kuracak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Limak’ın Çetin HES’i ile Silopi Elektrik’in Silopi TES’ini bağlayacak enerji iletim hattı için Silopi, Cizre, Şırnak Merkez, Siirt Eruh ve Pervari’de kamulaştırmalar yapacak.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), 400kV Çetin Hidroelektrik Santrali (HES)-Silopi Termik Santrali (TES) Enerji İletim Hattı (EİH) Projesi kapsamında inşa edilecek enerji iletim hattı için; Şırnak ilinin Silopi ilçesinden başlayıp Cizre ve Şırnak Merkez ile Siirt ilinin Eruh ilçesinden geçen ve Siirt Pervari’de sona eren hat üzerinde bazı taşınmazlardaki direk yerlerini mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisini ise irtifak hakkı kurmak suretiyle, acele olarak kamulaştıracak.

Limak Yenilenebilir Enerji AŞ’nin Siirt’in Pervari ilçesinde kurduğu, EÜ/8040-5/04030 lisans numaralı Çetin Barajı ve HES’in lisansına kayıtlı 428,7MWm/420,1MWe kurulu gücü bulunuyor.

Ciner Grubu iştiraki Silopi Elektrik Üretim AŞ’ye ait Şırnak Silopi’de kurulu EÜ/308-3/424 lisans numaralı Silopi TES ise 413,25MWm/405MWe kurulu güce sahip.