1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tavşanlı’da açık kömür madeni işletilecek

Tavşanlı’da açık kömür madeni işletilecek

Tuncerler Maden, Kütahya’daki kömür ve krom ruhsatlı alanda açık ocak yöntemi ile yılda 400 bin ton kömür üretecek.

Tavşanlı’da açık kömür madeni işletilecek

Enerji Günlüğü - Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde açık ocak işletmeciliği ile yılda 400 bin ton kömür üretilecek. 

Tuncerler Maden San. Ltd. Şti. adına kayıtlı Kütahya ili, Tavşanlı ilçesi, Karakaya köyü, Burhan köyü, Elmaağacı köyü sınırlarında, RN.6269 (ER.1151876) ruhsat nolu saha içerisinde işletilen krom ve kömür ocağında kapasite artışı planlanıyor. Ayrıca mevcut kömür kırma eleme paketleme tesisi kurulması da planlanıyor. Ruhsat alanı içerisinde A3 Madencilik San. A.Ş. rödovanscı olarak faaliyet gösteriyor. 

Yaklaşık 213 milyon TL değerindeki proje kapsamında toplamı 2 bin 52 hektar büyüklüğündeki alanda belirlenen üç lokasyonda açık ocak krom ve kömür ocağı, yeraltı krom ocağı ve kömür kırma eleme paketleme tesisi işletilecek. İşletmede toplam 220 kişinin çalıştırılması planlanıyor.  

Açık kömür ocağının üretim kapasitesi yılda 3.657.142 ton/yıl (400.000 ton/yıl kömür + 3.257.142 ton/yıl pasa) olacak. Kömür cevheri patlatma yapılmaksızın kazılarak çıkarılacak. Açık ocakta üretilen kömür, işlenmek üzere kırma eleme ve paketleme tesisine nakil edilecek. Piyasa koşullarına göre ocaktan çıkan kömür kırılıp elenmiş, paketlenmiş veya tüvenan kömür olarak stok alanlarında geçici olarak depolanacak veya piyasaya arz edilecek.

Enerji Günlüğü