1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi GASCO, Petrogas Industry’nin temsilcisi oldu 

Suudi GASCO, Petrogas Industry’nin temsilcisi oldu 

Suudi Arabistan enerji sektöründeki önemli aktörler arasında yer alan GASCO ile HULUL, doğalgaz ve petrol sektörüne yönelik teknoloji çözümleri sunan Petrogas Industry’nin temsilciliğini üstlendi.  

Suudi GASCO, Petrogas Industry’nin temsilcisi oldu 

Enerji Günlüğü - Doğalgaz ve petrol sektörüne yönelik teknik ve teknolojik çözümler geliştiren Petrogas Industry, Suudi Arabistan enerji sektörünün önde gelen oyuncularından GASCO ve teknik tedarik kuruluşu HULUL ile stratejik bir ortaklık kurdu.

Anlaşma kapsamında, HULUL, Petrogas Industry’inin Suudi Arabistan’daki münhasır yetkili acentesi olarak görevlendirildi. Ortaklık, Suudi Arabistan pazarı için petrol, doğalgaz, depolama, iletim ve dağıtım teknolojileri ile bu bağlamda PGI tarafından mühendisliği yapılan ve üretilen ekipman ve istasyon sistemlerini de kapsıyor. 

Petrogas Industry CEO’su  Veli Ozan Ülker, yapılan işbirliğini, enerji alanında Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki güçlü iş birliğinin bir simgesi olarak nitelendirdi. Ülker, GASCO ve bağlı kuruluşu HULUL ile kurdukları stratejik ortaklığın Suudi Arabistan pazarındaki yerel üretimi destekleme, sektördeki teknolojik gelişmeleri hızlandırma ve PGİ’nin Suudi Arabistan enerji pazarındaki önemli teknoloji tedarikçilerinden biri olmasını sağlama açısından kritik önem taşıdığını vurguladı. 

veli-ozan-ulker-petrogas-industry.jpegVeli Ozan Ülker, konuya ilişkin açıklamasında şu değerlendirmelere de yer verdi: 

“Petrogas Industry ve HULUL arasındaki bu iş birliği, Suudi Arabistan’da yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi ve sektörde uzun vadeli büyümeyi hedefliyor. Ortaklığımız, enerji alanında sürdürülebilir çözümler sunarak bölgedeki üretim kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır.

Petrogas Industry, enerji verimliliğini artırmaya ve yenilikçi çözümler sunmaya yönelik çalışmalarını bu ortaklıkla daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Bölgedeki enerji sektörüne de katkı sağlayacak bu iş birliği, hem ekonomik büyümeyi destekleyecek hem de enerji teknolojilerindeki büyümeye ve inovasyona öncülük edecektir.”

PETROGAS INDUSTRY(PGI) KİMDİR?

Petrogas Industry (PGI), 25 yılı aşkın bir süredir, 20’den fazla ülkeye petrol ve doğalgaz teknolojileri üretip teslim ediyor. Küresel enerji sektöründe yenilikçi çözümler sunan Şirket, özellikle petrol ve doğalgaz teknolojilerindeki uzmanlığı ve tecrübesiyle Türkiye’nin önde gelen aktörlerinden biri olarak tanınıyor. Petrogas Industry, sürdürülebilir enerji teknolojileri ve üretim süreçlerine odaklanarak, dünya çapında enerji verimliliğini artırmayı hedefliyor. 

SUUDİ GASCO ŞİRKETİ HAKKINDA

GASCO, başta LPG depolama ve dağıtımı olmak üzere Suudi Arabistan’ın önde gelen lider enerji guruplarından biri konumunda. 2023 yılı cirosu 3 milyar doları bulan gurubun 2030 yılı ciro hedefi 10 milyar dolar. GASCO, Suudi Arabistan yönetiminin 2030 vizyonu çerçevesinde gruba organik ve inorganik büyüme sağlayacak nitelikte stratejik ortaklıklara büyük önem veriyor.