1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sürdürülebilir binalar için e-eğitim programı geliştirilecek

Sürdürülebilir binalar için e-eğitim programı geliştirilecek

Türkiye bina sektörü paydaşlarının ihtiyaçlarına özel olarak uyarlanmış, 8 kapsamlı modülden oluşan sürdürülebilir binalar e-öğrenme programının geliştirilmesi hizmeti alınacak.

Sürdürülebilir binalar için e-eğitim programı geliştirilecek

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği tarafından eş finanse edilen, WRI Türkiye liderliğinde, Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) ortaklığıyla ve Danish Green Growth Network (DGGN) iş birliği ile yürütülmekte olan "Türkiye Sürdürülebilir Binalar Ağı" Projesi kapsamında Türkiye bina sektörü paydaşlarına yönelik sürdürülebilir binalar eğitim modüllerinin geliştirilmesi için hizmet alımı teklif çağrısı ilan edildi.

Çağrının amacı Türkiye bina sektörü paydaşlarının ihtiyaçlarına özel olarak uyarlanmış, 8 kapsamlı modülden oluşan bir e-öğrenme programının geliştirilmesini kapsıyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 1 KASIM

Çağrı Rehberine uygun olarak hazırlanacak olan başvurular elektronik olarak yapılacak. Başvuruların son teslim tarihi 1 Kasım 2024 saat 18:00 (GMT+3) olacak. Son tarihten sonra alınan teklifler değerlendirilmeye alınmayacak.

PROGRAMIN TEMEL HEDEFLERİ

E-öğrenme programın temel hedefleri şunlar:

Paydaşların iklim ve enerji stratejileri hakkında kapasitelerini geliştirmek: Bina sektörü paydaşlarına sektörün, iklim değişikliğinin getirdiği risklere karşı koyabilmesi için gerekli azaltım ve uyum tekniklerine dair kapsamlı bilgi sağlamak.

Sürdürülebilirlik uygulamalarını yaygınlaştırmak: Sivil toplum, kamu ve özel sektör kuruluşlarının teknik kapasitelerini artırmak ve yenilikçi, enerji verimli, düşük karbonlu uygulamaları benimsemelerini sağlamak.

Avrupa ve küresel iklim hedefleri ile uyum sağlamak: Türkiye bina sektörü paydaşlarının AB iklim politikaları ve düzenleyici çerçevelerine dair bilgilerini derinleştirmek, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın sürdürülebilirlik ve karbonsuzlaşma hedeflerine uyum sağlamalarını desteklemek.