1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma’da kömür paketleme tesisi kurulacak

Soma’da kömür paketleme tesisi kurulacak

Manisa’nın Soma ilçesinde yılda 115 bin 200 ton kömür paketleme, toplam 2 bin 40 m2’lik alanda depolama ve perakende satış faaliyeti yürütülecek.

Soma’da kömür paketleme tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Ra-Ya İnşaat şirketi tarafından Manisa İli, Soma İlçesinde, kömür paketleme, depolama ve perakende satış faaliyeti planlanıyor. 

5,6 milyon TL değerindeki proje kapsamında yılda 115 bin 200 ton kömür paketleme, toplam 2 bin 40 m2’lik alanda depolama ve perakende satış faaliyeti yürütülecek. 

Kömür ambalajlama ve depolama faaliyeti için gerekli olan makine ve ekipmanın satın alınarak, 18 bin m2’lik proje alanında kurulumu gerçekleştirilecek.

Yurt içinden temin edilen kırılmış ve elenmiş kömürler faaliyet alanına getirilecek. Kırılmış ve elenmiş olarak tesise gelen kömürlerin bir kısmı paketleme yapılmadan dökme olarak direkt satışa sunulacak olup, bir kısmı da paketleme yapılarak torbalı olarak satışa sunulmak üzere faaliyet alanında depolanacak. Kırılmış ve elenmiş olarak tesise gelen kömürler, paketleme ünitesinin makine ve ekipman kurulumu sonrası bunkerlere aktarılarak torbalama yapılacak. Tesiste herhangi bir yıkama veya kurutma işlemi yapılmayacak.

Enerji Günlüğü