1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma Öncü Nakliyat, Manisa’da kömür tesisi kuracak

Soma Öncü Nakliyat, Manisa’da kömür tesisi kuracak

Soma Öncü Nakliyat, Soma’da depolanan kömürün dökme satışını gerçekleştirdiği tesiste yılda 57 bin 600 ton kapasiteli kömür paketleme tesisi kuracak. 

Soma Öncü Nakliyat, Manisa’da kömür tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan kömür depolama ve dökme satış tesisinde yılda 57 bin 600 ton kapasiteli kömür paketleme tesisi kurulacak.

Soma Öncü Nakliyat şirketi tarafından Manisa İli, Soma İlçesi, Dere Mahallesi sınırları içinde Kömür Paketleme ve Depolama Tesisi kurulması planlanıyor.  3,5 milyon TL değerindeki proje kapsamında tesiste yılda 57 bin 600 ton kömürün paketlenmesi ve toplam 1000 m2 kömürün de depolanması öngörülüyor.

Tesiste mevcutta depolama faaliyeti yapılmakta olup sadece paketleme ünitesinin makine ve ekipman kurulumu yapılacak. Tesiste 2 adet açık kömür depolama alanı, kömür paketleme alanı ve çamur kurutma alanı bulunacak.

Yurt içinden kırılmış ve elenmiş olarak tesise gelen kömürler, paketleme ünitesinin makine ve ekipman kurulumu sonrası bunkerlere aktarılarak torbalama yapılacaktır. Tesiste herhangi bir yıkama veya kurutma işlemi yapılmayacak. Kırılmış ve elenmiş olarak tesise gelen kömürlerin bir kısmı paketleme yapılmadan dökme olarak direkt satışa sunuluyor. 

Toplam kapasitesi 350.978 ton/yıl olan tesiste yılda 293.378 ton kömür paketleme yapılmadan dökme olarak satışı yapılacak. 57.600 ton/yıl kömür ise torbalama yapılarak satılacak. 

Enerji Günlüğü