1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. SOM Yatırım Kayseri ve Balıkesir’e RES kuracak

SOM Yatırım Kayseri ve Balıkesir’e RES kuracak

SOM Investment ve iştiraki Solwie Energy, Kayseri ve Balıkesir’de 35 MW kurulu gücünde rüzgâr enerji santrali kuracak. Projelerde Nordex marka türbinler kullanılacak.

SOM Yatırım Kayseri ve Balıkesir’e RES kuracak

Enerji Günlüğü - SOM Yatırım (SOM Investment) ve iştiraki Solwie Energy, toplam 35 MW’lik rüzgâr enerji santrali yatırımına hazırlanıyor. Bu amaçla ekipman tedariki için türbin üreticisi Nordex ile sürdürdüğü görüşmeleri sonuçlandıran SOM Investment ve iştiraki Solwie Energy, 7 MW gücünde 5 adet N163/6.x rüzgâr türbininin tedariki için sözleşme imzaladı.

SOM Yatırım ve Solwie Energy, söz konusu türbinleri Kayseri ve Balıkesir’de hayata geçirecekleri projelerde kullanacak. SOM Yatırım’ın 5.1.h modeliyle hayata geçirilecek projeleri kapsamındaki santrallerin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

SOM Yatırım’ın 35 MW’lik RES projelerinde yılda yaklaşık 100 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik üretilmesi öngörülüyor. Bu projelerin rüzgârdan sağlamış olduğu temiz elektrik üretimiyle yıllık 50 bin tondan fazla karbon emisyonunun önüne geçileceği hesaplanıyor. Bu değer yaklaşık 8400 ağacın yapmış olduğuna eşdeğer kabul ediliyodr.

SOM Investment Yönetim Kurulu Başkanı Samet Koç “Rüzgâr enerjisi alanındaki öncü markalardan Nordex ile çalışmanın projelerimizin kalitesi, sürdürülebilirliği ve değerine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Solwie Energy, SOM Investment’ın bir iştiraki olarak, sürdürülebilir enerji çözümleri sunmayı amaçlayan bir şirket. Güneş enerjisi projelerine odaklanan Solwie Energy, Türkiye'nin yenilenebilir enerji hedeflerine katkıda bulunmayı ve endüstri sektöründe çevre dostu uygulamaları teşvik etmeyi hedefliyor.