1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Smart Güneş’ten Arnavutluk’ta GES yatırımı

Smart Güneş’ten Arnavutluk’ta GES yatırımı

Smart Güneş Teknolojileri Ar-Ge Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Bulgaristan'daki iştiraki, Smart Energy Group AD, Arnavutluk’ta 60 MW’lik güneş santrali kurup işletecek. 

Smart Güneş’ten Arnavutluk’ta GES yatırımı

Enerji Günlüğü - Smart Güneş ve Smart Holding’in toplam yüzde 51 hissesine sahip olduğu Bulgaristan’da kurulu Smart Energy Group AD, Arnavutluk’ta açılan toplam 300 MW kapasiteli güneş enerji santrali kapasite ihalesinden kazandığı 60 MW’lik kısım için sözleşme imzalayacak. 

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Ar-Ge Üretim San Tic AŞ’nin yüzde 31 ve Smart Güneş ana ortağı Smart Holding AŞ’nin Bulgaristan’da kurulu iştiraki Smart Energy Group AD’nin yüzde 20 ve ve Erseka Solar Park 3 Sh.p.k. şirketinin yüzde 49 ortağı bulunduğu konsorsiyum tarafından Arnavutluk Altyapı ve Enerji Bakanlığı tarafından 10.06.2024 tarihinde düzenlenen toplam 300 MW kapasiteli Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali CfD ihalesi kapsamındaki 40,3 MW ve 20,2 MW güçlerinde olmak üzere iki proje için teklif vermişti. Yapılan açık ihalede 40,3 MW kapasiteli proje için 53,53 €/MWh ve 20,2 MW kapasiteli diğer proje için 56,28€/MWh birim elektrik satış fiyatı ile toplam 60,5 MW kapasite söz konusu konsorsiyuma tahsis edilmişti. 

Smart Güneş Teknolojileri Ar-Ge Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, ihaleyi düzenleyen kurum tarafından iki projeye ilişkin sözleşmelerin imzalanması için resmi davet geldiğini, bu davete icabet edileceğini duyurdu.