1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Smart Güneş kendi hücresi ile panel üretimine başladı 

Smart Güneş kendi hücresi ile panel üretimine başladı 

Güneş paneli üreticisi Smart Güneş, İzmir Aliağa'da kurulan güneş hücresi fabrikasında ticari üretime başladı. Şirket, kendi hücrelerini kullandığı panel üretimini de başlattı. 

Smart Güneş kendi hücresi ile panel üretimine başladı 

Enerji Günlüğü - Smart Güneş, Türkiye’de kendi ürettiği hücre ile güneş paneli imalatına başlayan oyuncu ünvanını aldı. Yatırımı tamamlanan ve deneme üretimi süreçleri olumlu sonuçlanan, 800 MW kapasiteli Aliağa Güneş Paneli ve Hücre Üretim Tesisi’nde ticari olarak yerli güneş hücresi üretimine başlandı. 

YERLİ HÜCRE İLE YERLİ PANEL 

Buna bağlı olarak, Smart Güneş panel fabrikasında yerli güneş hücresi kullanılarak panel üretimi de başladı. Smart Güneş yetkilileri, yerli güneş hücresi kullanılarak üretilen güneş panelleri sayesinde, teşvik ve destekler için aranan yerlilik kriterlerinin de tutturulduğuna işaret etti. 

TÜRK MENŞEİLİ PANEL İHRACATI MÜMKÜN

Smart Güneş’ten yapılan açıklamada “Yerli güneş paneli üretiminin başlamasıyla ithal ikamesi sağlanacak, ülke ekonomisinde dış açık rakamlarının azalmasına destek olunacak ve Şirketimizin Türk menşeli güneş paneli ve güneş hücresi ihraç etmesi mümkün olacaktır” denildi. 

Enerji Günlüğü