1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Smart Güneş, ingot ve wafer üretimine girecek 

Smart Güneş, ingot ve wafer üretimine girecek 

Smart Güneş Teknolojileri AŞ CEO’su Halil Demirdağ, Şirket’in İzmir Aliağa’daki güneş hücresi fabrikasına yeni ingot ve wafer üretim üniteleri ekleyeceklerini söyledi. 

Smart Güneş, ingot ve wafer üretimine girecek 

Enerji Günlüğü - Smart Güneş Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, Şirket olarak daha kalkınmış ve yeşil bir gelecek için çalışmalarını yenilikçi ve yüksek teknolojili iş modelleri ile destekleyerhalil-demirdag.JPGek sürdüreceklerini belirtti. 

2040 Net Sıfır hedefleri kapsamında Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi projesini hayata geçirdiklerini anlatan Halil Demirdağ, Smart Güneş Teknolojileri'nin Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) imzacısı olduğunu da hatırlattı. Demirdağ, UN Global Compact’ın 10 ilkesini benimseyip, bütün strateji ve operasyonlarını bu ilkelerle uyumlu hale getirmeyi amaçladıklarını vurguladı. 

INGOT VE WAFER ÜRETİMİNE DOĞRU 

Halil Demirdağ, Smart Güneş Teknolojileri 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu değerlendirdi. Şirket’in yoğun bir yatırım dönemine girdiğini ifade eden Demirdağ, “Halihazırda ürettiğimiz güneş panellerine ek olarak güneş hücresi üretimine başlamanın gururunu yaşıyoruz. Ayrıca, ingot ve wafer üretimi için önemli yatırımlar yaparak tam entegre tesis olmayı, bu alandaki kapasitemizi de büyütmeyi hedefliyoruz” dedi. 

TÜRK SOLAR SEKTÖRÜNDE NELER OLUYOR? - MEHMET KARA YAZDI | OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ