1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Sinop’ta bakır üretim tesisi şartlı maden ruhsatı verilecek

Sinop’ta bakır üretim tesisi şartlı maden ruhsatı verilecek

MAPEG, Sinop’ta bir adet IV. grup maden sahası için uç ürün üretim tesisi kurma şartıyla ruhsat verecek.

Sinop’ta bakır üretim tesisi şartlı maden ruhsatı verilecek

Enerji Günlüğü - MAPEG, Sinop’ta bir adet IV. grup maden sahası için bakır uç ürün üretim tesisi kurulması şartıyla ruhsat verecek. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Sinop’ta bulunan ER:3416434 erişim numaralı ve 1.600ha genişliğindeki bir adet IV. grup maden sahasını, Bakır uç ürün üretim tesisi kurulması şartıyla, kapalı teklif-açık arttırma usulüyle ihaleye çıkaracak. 

İhale şartnamesi, MAPEG’in web sitesinden indirilebilecek ve bankaya yatırılması gereken 5.230 lira karşılığında ihalede kullanılabilecek. MAPEG’in web sitesinde sahanın pafta ve koordinat bilgisi ve ihale tarihi; 20 Eylül 2024 tarihinden itibaren yayımlanacak olan ihale duyurusunda bildirilecek. 

İhale 15 Ekim 2024 günü saat 09.00-09.30 arasında Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Atilla Şinasi Özdemir Konferans Salonunda yapılacak. İhale için nihai ihale bedelinin %50 fazlası olarak taahhüt teminat miktarı ile 3.500.000.000 lira taban ihale bedeli belirlendi. 

Teklifler, en geç ihale günü, 09.00-09.30 saatleri arasında Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Atilla Şinasi Özdemir Konferans Salonunda İhale Komisyonuna elden teslim edilecek. Postayla veya diğer yollarla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. 

İsteklilerin, taban ihale bedelinden az olmamak kaydıyla; teklif edilen ihale bedelinin en az %20’si kadar ihale teminatı yatırması gerekecek.