1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Shell, Hollanda biyoyakıt yatırımını bekletecek

Shell, Hollanda biyoyakıt yatırımını bekletecek

Shell, Hollanda'da bulunan biyoyakıt tesisinin inşaatını, maliyetlerin kontrol altına alınması ve projelerin hayata geçirilmesinde en uygun sıralamanın yapılabilmesi amacıyla geçici olarak durduracak. 

Shell, Hollanda biyoyakıt yatırımını bekletecek

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli petrol şirketi Shell, bağlı ortaklığı Shell Nederland Raffinaderij B.V. şirketinin, proje teslimatını ele almak ve mevcut pazar göz önüne alındığında gelecekteki rekabet gücünü sağlamak için Hollanda'daki Shell Enerji ve Kimyasallar Parkı Rotterdam'daki yıllık 820.000 tonluk biyoyakıt tesisindeki saha inşaat çalışmalarını geçici olarak durduracağını açıkladı. 

Böylece, sahadaki yüklenici sayısı azalacak ve faaliyetler yavaşlayacak. Bu da maliyetlerin kontrol altına alınmasına ve proje sıralamasının optimize edilmesine yardımcı olacak. 

Tesis, atıklardan sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) ve yenilenebilir dizel üretmek üzere tasarlandı.

“İLERİYE DÖNÜK EN İYİ TİCARİ YOLU DEĞERLENDİREBİLECEĞİZ”

Shell'in Yenilenebilir Enerji ve Enerji Çözümleri Direktörü Huibert Vigeveno, "Şantiyedeki inşaatı geçici olarak duraklatmak, proje için ileriye dönük en iyi ticari yolu değerlendirmemize olanak tanıyacak." dedi. 

Vigeveno, "Shell'in bize ve müşterilerimize karlı bir şekilde karbondan arındırma stratejisinin önemli bir parçası olan düşük karbonlu yakıtlarla, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon elde etme hedefimizde kararlıyız. Daha az emisyonla daha fazla değer sunarak hissedar sermayesini ölçülü ve disiplinli bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz" dedi.