YEO Teknoloji’den batarya ortaklığı 

YEO Teknoloji’nin iştiraki Reap Battery’nın İstanbul Tuzla’daki enerji depolama sistemleri fabrikasında Reap Battery ve Great Power markası ile üretim yapılacak.

Enerji Günlüğü - YEO Teknoloji, enerji depolama sistemleri alanında küresel pazarda stratejik bir iş birliğine imza attı. YEO Teknoloji’nin yüzde 100 iştiraki olan Reap Battery, Bloomberg New Energy Finance’in (BNEF) Tier-1 listesindeki dünyanın önde batarya üreticilerinden Çinli Great Power ile stratejik bir ortaklık anlaşması imzaladı. Buna göre %51’i Reap Battery ve %49’u Great Power ortaklığı ile yeni bir şirket kurulacak. 

İş birliği kapsamında Reap Battery’nin İstanbul Tuzla’daki enerji depolama sistemleri fabrikasında Reap Battery ve Great Power markası ile üretim yapılacak ve başta Türkiye ve Avrupa pazarı olmak üzere Türki Cumhuriyetler ve Afrika ülkelerine ihracat hedeflenecek.

FABRİKA YATIRIMI BU YIL TAMAMLANACAK

Reap Battery’nin inşası devam eden İstanbul Tuzla’daki fabrikasının kapasitesi ilk yıl için tek vardiyada 1 GWh olacak. 2024 yılında tamamlanacak fabrika yatırımıyla birlikte Reap Battery’nin ekonomik ve gelişmiş enerji depolama çözümleri, elektrik şebekeleri, yenilenebilir enerji santralleri, endüstriyel, ticari tesisler ve hanelerin enerji dönüşümünü garanti altına alacak.