Yeo, Romanya’da Çinli şirketle birlikte GES kuracak

Yeo Teknoloji, Romanya’daki iki güneş santralinin kurulumunu Çinli Shangai Electric ile ortak gerçekleştirecek. 

Enerji Günlüğü - Yeo Teknoloji, %51 hisseye sahip olduğu Defic Globe’un Romanya'da kurulu iştiraklerinin uhdesindeki toplam 129 MWp kapasiteli iki ayrı güneş santralinin yatırımını birlikte gerçekleştirmek üzere Çin'in önde gelen yatırım gruplarından ve 2023 sonu itibariyle 22.400 MWh kurulu güce sahip Shangai Electric Power Co Ltd (SEP) ile ortaklık anlaşması imzalandığını açıkladı. 

Açıklamada, Romanya Rekabet Kurumu'nun onayı sonrası yürürlüğe girecek anlaşmaya göre iştiraklerin %75 hissesinin SEP'e devredileceği; %25 hissesinin ise Defic'de kalacağı kaydedildi. Ayrıca Defic'in %25 olan hissesini %35'e çıkarma opsiyonu bulunduğu belirtildi.

SANTRALLERİN ANAHTAR TESLİM İNŞASINI GRUP ŞİRKETLERİ YAPACAK

Anlaşma kapsamında santrallerin mühendislik hizmetleri, yüksek gerilim trafo merkezleri ve enerji nakil hatlarının kurulumu dahil anahtar teslim inşasının Grup şirketleri tarafından yapılacağı ifade edilen açıklamada, “Yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedefleyen Şirketimiz, dünyanın farklı coğrafyalarında ofisleri ve iş yapma kabiliyetiyle global oyuncu olma yolunda adım atarken diğer yandan da taahhüt hizmetlerindeki büyümesine önemli katkılar sağlayacaktır” denildi.