Yaldız: Antalya atıklarıyla elektriğinin yüzde 69’unu karşılayabilir

Tarım Danışmanı Biyogaz, Kompost ve Atık Değerlendirme Uzmanı Prof. Dr. Osman Yaldız, Antalya’nın atıklarından elektrik üretilmesi halinde kentin elektrik ihtiyacının yüzde 69’unun karşılanabileceğini söyledi.

Enerji Günlüğü - Tarım Danışmanı Biyogaz, Kompost ve Atık Değerlendirme Uzmanı Prof. Dr. Osman Yaldız, Antalya’nın atıklarından elektrik üretilmesi halinde kentin elektrik ihtiyacının yüzde 69’unun karşılanabileceğini söyledi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Tarım Konseyi (ATAK) işbirliğinde düzenlenen “Yeşil Mutabakat Yolunda Antalya’da Tarımsal Atıkların Yönetimi” Paneli’nde değerlendirmelerde bulunan Tarım Danışmanı Biyogaz, Kompost ve Atık Değerlendirme Uzmanı Prof. Dr. Osman Yaldız, Antalya’nın sahip olduğu devasa atık potansiyeline vurgu yaparak bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Biyogaz tesisinin Antalya ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağını kaydeden Yaldız, Antalya’nın kendi atığını toplayıp elektriğe çevirse toplam elektrik tüketiminin yüzde 69’unu karşılayabileceğini ifade etti. 

“TARIM ATIKLARI VARKEN SERA ISITMASINDA NEDEN KÖMÜR KULLANILIYOR?”

Türkiye’de kömür kullanımı nedeniyle karbondioksit emisyonunun yıllık 30 milyon tonu geçtiğini belirtirken, Antalya’da bu rakamın 15 milyon ton olduğuna dikkat çeken Yaldız, 3.5 milyon ton atık çıkaran Antalya’nın seralarını ısıtmak için kömür kullanmasına bir anlam veremediğini de sözlerine ekledi.