WAT Mobilite ve BeeFull’den şarj ağı paylaşım işbirliği

Şarj ağı işletmecisi WAT Mobilite ve Beefull Teknoloji, kullanıcılarına tercih ettikleri uygulama üzerinden elektrikli araç şarj istasyonlarına erişim imkânı sağlıyor. 

Enerji Günlüğü - Elektrikli araç dönüşümünü desteklemek ve sektördeki ihtiyaçlara kapsamlı çözümler sağlamak amacıyla WAT Mobilite ve Beefull Teknoloji dolaşım (roaming) altyapısını geliştirmek için iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya, Beefull ve WAT’ın şarj istasyonlarının paylaşılmasını sağlayarak, kullanıcıların tercih ettikleri mobil uygulama üzerinden daha geniş bir şarj ağına erişimini mümkün kılacak. 

Kullanıcılar, mobil uygulamalar aracılığıyla Beefull Teknoloji ve WAT Mobilite şarj istasyonlarını görüntüleyebilecek ve şarj işlemlerini daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilecek. Bu dolaşım (roaming) altyapısı sayesinde, şarj istasyonlarının durumu ve erişilebilirliği hakkında anlık bilgiler sunulacak. Ayrıca, kullanıcılar her iki operatörün şarj istasyonlarında da alışkın oldukları ödeme yöntemlerini kullanarak işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecekler. Bu uygulamanın, 2025’in ilk çeyreğinde her iki platformda erişime sunulması hedefleniyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM

WAT Mobilite ve Beefull Teknoloji’nin iş birliği ile kurulan sistem, en yakın şarj istasyonlarını bulmayı, yol tariflerini almayı ve şarj süreçlerini yönetmeyi kolaylaştıracak. Ayrıca, şarj istasyonlarının durumu ve erişilebilirliği hakkında anlık bilgiler sunulacak ve şarj istasyonlarının durumlarını canlı takibe olanak tanıyacak bir sistem geliştirilecek. 

WAT Mobilite, Koç Holding bünyesinde geniş bir şarj ağı ve yenilenebilir enerji çözümleri sunarken, Beefull Teknoloji de yeşil enerji alanındaki sürdürülebilirlik deneyimini, e-mobilite teknolojisiyle birleştirerek hızlı ve erişilebilir şarj çözümleri sunuyor. Bu iş birliği, 25 Eylül Çarşamba günü Teknopark'ta gerçekleştirilen etkinlikte duyuruldu.

GENİŞ ŞARJ AĞINA KOLAY ULAŞIM

WAT Mobilite Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri İş Birimi Lideri Burak Demirtaş, anlaşma sayesinde, “Geliştirdiğimiz sistem sayesinde, her iki firmanın platformlarında şarj istasyonlarının durumlarını canlı olarak takip edebileceksiniz. İki platform olarak ortak bir vizyonla, 2025’in ilk çeyreğinde devreye almayı hedeflediğimiz bu altyapı, sürdürülebilir ulaşım çözümlerini güçlendirerek çevre dostu teknolojilerin yaygınlaşmasına katkıda bulunacak” dedi. 

KONFORLU BİR DENEYİM 

Beefull Teknoloji Büyümeden Sorumlu Başkan Yardımcısı (CGO) Alper Arın, ise “Elektrikli araç ekosisteminin hızla büyüdüğü bu dönemde yapılan WATT Mobilite ve Beefull Teknoloji işbirliği şarj altyapılarının birbirine entegre edilmesi, sektördeki gelişimin en kritik adımlarından biri olacaktır” dedi. WATT Mobilite ve Beefull Teknoloji ortaklığının, sektör genelinde önemli bir sinerji yaratacağını ifade eden Arın Beefull Teknoloji ve WAT Mobilite olarak, ortak müşterilerimize en konforlu şarj hizmetlerini sunmak için sürdürülebilir ve inovatif çözümler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.