Türkiye jeotermalde Avrupa’nın parlayan yıldızı

Enerji Günlüğü - BAROK Yatırım Enerji Üretim Danışmanlık yönetim kurulu başkanı Kerim Ertan jeotermal pazarın gözle görünen bir hakimi olmadığını...

Enerji Günlüğü - BAROK Yatırım Enerji Üretim Danışmanlık yönetim kurulu başkanı Kerim Ertan jeotermal pazarın gözle görünen bir hakimi olmadığını belirterek, Türkiye’nin jeotermalde Avrupa’nın parlayan ülkesi olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta sonu Alternatif Enerji ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Alternatif Enerji Semineri" kapsamında bir konuşma yapan BAROK Yatırım Enerji Üretim Danışmanlık yönetim kurulu başkanı Kerim Ertan, jeotermal pazarın gözle görünen bir hakimi yok” diyerek Avrupa’nın en önemli jeotermal potansiyelinin deTürkiye’de olduğunun altını çizdi.

OECD ÜLKELERİNDE 20 YIL İÇİNDE 50 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Ertan, Jeotermal Enerjinin dünyadaki ve Türkiye’deki durumunu detaylandırdığı sunumunda Jeotermal Enerji’nin avantajları ve fırsatlarını sıralayarak “Temel Yük Santrali, şu anda kömürden pahalı ancak “temiz kömür” ile rekabet edebilir, türbinlerde dahil olmak üzere yerli üretim için uygun, OECD ülkelerinde önümüzdeki 20 yıl içinde 50 milyar dolarlık biryatırım bekleniyor” dedi.