Türkiye Atlantik’te de petrol ve gaz arayacak 

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Atlantik’de bulunan ada ülkesi Sao Tome ve Principe Enerji Bakanı Jose do Nascimento Carvalho de Rio ile hidrokarbon alanında işbirliği imkanlarını görüştü.

Enerji Günlüğü - Somali açıklarında denizde petrol ve gaz arama konusunda sismik çalışmalar yapmak üzere Oruç Reis Araştırma Gemisi’ni uğurlayan Türkiye, benzeri çalışmaları yapmak üzere başka ülkelerle de görüşmeler yürütüyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Somali ile yaptığımız anlaşmayla başlattığımız kıtalar arası çalışmalarımızı genişletmek için uluslararası enerji diplomasimizi sürdürüyoruz” dedi. 

Bugün İstanbul’da Sao Tome ve Prinsipe Altyapı ve Doğal Kaynaklar Bakanı Jose do Nascimento Carvalho de Rio ile bir görüşme yaptıklarını kaydeden Enerji Günlüğü Bakan Bayraktar, “Görüşmede Sao Tome ve Prinsipe’nin offshore sahalarında hidrokarbon alanında geliştirebileceğimiz iş birliklerini değerlendirdik” diye konuştu. 

Sao Tome ve Principe ya da resmî adıyla São Tomé ve Príncipe Demokratik Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batı kıyısında Gine Körfezi açıklarında yer alan bir ada ülkesi. Atlantic’te yer alan Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti topraklarını, São Tomé ve Príncipe adaları oluşturuyor.