TTK, 132 nitelikli daimi işçi alacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), 2024 yılı genel yatırım ve finans programı kapsamında lise mezunu 132 nitelikli eleman alacak.

Türkiye Enerji Günlüğü - Kamudaki enerji kurum ve kuruluşlarından Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) daimi statüde çalıştırılmak üzere işçi alımı yapılıyor.

2024 yılı Genel Yatırım ve Finansman Programı çerçevesinde, TTK’nın yerüstü işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanunu’na kapsamında istihdam edilecek işçiler, Zonguldak İş Kurumu aracılığıyla alınacak. 

İşe alınacak kişiler, meslek ve eğitim durumlarına ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre belirlenecek. 

İŞ KURUMU ARACILIĞIYLA 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nün talebine dayanarak Zonguldak İş Kurumu tarafından 07-11 Ekim 2024 tarihleri arasında 5 günlük ilana çıkılaca. İlan bitimi sonucunda başvuran adaylar arasından işe alınacak işçileri tespit etmek amacıyla 24 Ekim 2024 tarihinde elektronik kura çekimi yapılacak. 

18-35 YAŞ ARALIĞI ŞARTI

Başvuracak adayların T.C. vatandaşı olup, başvuru tarihinin son günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle de 35 yaşından gün almamış olmaları gerekiyor. Adaylarda aranan bir diğer şart da Zonguldak’ta ikamet etmeleri.