Enerji Günlüğü - TPAO korozif ortam endirekt ısıtıcılı gaz seperatör üniteleri üretimi için özel sektöre yönelik ArGe Projesi çağrısı yaptı.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), üretim faaliyetlerinde kullandığı ve Türkiye'de imalatı bulunmayan ürünlerin tasarım ve imalatına yönelik özel sektör firmaları ile birlikte Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla Korozif Ortam Endirekt Isıtıcılı Gaz Seperatör Üniteleri Üretimi ArGe Projesi başlıklı projesi için bir çağrı yayımladı.
ArGe projesinde TPAO ile ortaklaşa çalışmak isteyen şirketlerin 04 Ocak 2024 günü saat 17.30’a kadar; Söğütözü Mahallesi, Nizami Gencevi Caddesi, No: 10, 06530, Çankaya, Ankara adresinde, TPAO’nun Evrak Kayıt Servisine başvuru yapmaları gerekiyor.
ArGe Projesinde petrol ve doğalgaz üretiminde kullanılmak üzere, uluslararası standartlara uygun teknik gereksinimleri sağlayan ve uluslararası arenada kalite, işlevsellik, fiyat vb. açılardan rekabet edebilir yerli korozif ortam endirekt ısıtıcılı gaz seperatör üniteleri tasarımı, analizi ve imalatının gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. İmal edilen ünitelerin uzun ömürlü, ilgili standartlara uygun ve emniyetli şekilde çalışacak, mevcut patent haklarını ihlal etmeyecek üniteler olması gerekiyor.
Proje kapsamında bir adet hafif korozif ortam endirekt ısıtıcılı gaz seperatör ünitesi ile bir adet yüksek korozif ortam endirekt ısıtıcılı gaz seperatör ünitesinin prototip imalatları gerçekleştirilecek.
İstekli şirketlerin aşağıdaki personel, donanım ve yeterlilikleri sağlaması gerekiyor.
- Proje kapsamında görevlendirilecek en az 3 tasarım mühendisi
- Üretimden bağımsız ayrı bir “Kalite Kontrol Departmanı” ve 1 kalite kontrol mühendisi
- Ansys, Catia, Inventor, Aspen Hysys vb. tasarım ve analiz programlarından birinin lisansı ile ilgili programda uzmanlaşmış deneyimli bir personel.
- Kendi imalat sahalarının ürünün imalatına elverişli olması.
- ASME Section VIII Division 1 (Boiler ve Basınçlı Kap Kodu), API SPEC 12J, API SPEC 12K, NACE MR0175 standartlarına uygun üretim yapma kapasitesi.
Projenin, 2 ayı saha testi süresi olmak üzere toplam 14 ayda tamamlanması öngörülüyor.