Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Diyarbakır’daki Barbeş 28 Petrol Kuyusu yerüstü petrol botu hattı inşaatında ihtiyaç duyulan araziyi kamulaştıracak.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Diyarbakır ilinde sahip olduğu İR/TPO/K/5086 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatı kapsamında açtığı Barbeş 28 Kuyusu için lokasyon sahası ve yerüstü boru hattı inşa edecek.
Şirket bunlar için gerekli olan ancak arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan bir parselde kamulaştırma yapılması talebiyle Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuru yapmıştı.
MAPEG, başvuruyu inceledi ve Kocaköy ilçesi, Bozbağlar Mahallesinde, 172 ada, 1 numaralı parselin 16.473,864m2’lik kısmının mülkiyet olarak kamulaştırılmasında kamu yararı olduğuna hükmederek talebi onayladı.
Buna göre mülk sahibinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerlerinde Diyarbakır 7. Asliye Hukuk Mahkemesinden alınmış acele el koyma kararı bulunan başvuru konusu taşınmazın anılan kısmı, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.