TPAO, Diyarbakır Sur’da yeni petrol kuyusu açacak 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Diyarbakır’da açacağı Akören-1 petrol kuyusu sahasına ulaşım için bir taşınmazın kamulaştırılmasını talep etti. 

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın, Diyarbakır’da açacağı yeni bir petrol kuyusuna ulaşım sağlamak için ihtiyaç duyduğu taşınmazların kamulaştırılması için başvurduğunu duyurdu.

TPAO’nun Diyarbakır’da sahip olduğu AR/TPO/K/L44-c1,c2 pafta numaralı petrol arama ruhsat sahasında açılması planlanan Akören-1 kuyusunun lokasyon sahası ve yolu için gerekli olan ancak, arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan taşınmaz üzerinde Diyarbakır 7. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararları bulunuyor.

Diyarbakır Sur İlçesi Ağaçdere köyündeki 134 ada 1 no.lu parselde bulunan 18.206,03 m2’lik taşınmaz ile 132 ada 1 no.lu parselin 4.108,42 m2’lik (mülkiyet) kısmının 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10 uncu maddesi gereğince kamulaştırılmasına karar verilmesi istendi.