Toyota değiştirilebilir hidrojen kartuşunu tanıtacak

Toyota, önümüzdeki günlerde yeni nesil hidrojen yakıt hücreli elektrikli araçlara güç sağlayabilecek taşınabilir ve değiştirilebilir hidrojen kartuşunu görücüye çıkaracak.

Enerji Günlüğü - Toyota, önümüzdeki günlerde düzenlenecek Japan Mobility Bizweek’te, geliştirdiği bir dizi ürünü görücüye çıkaracak. Yeni ürünlerin arasında, yeni nesil hidrojen yakıt hücreli elektrikli araçlara güç sağlayabilecek taşınabilir ve değiştirilebilir hidrojen kartuşu da bulunuyor.

HidrojenHaber.com'daki habere göre Toyota‘nın yan kuruluşu Woven‘ın 2022’de geliştirdiği kartuş prototipi, geçen zaman içinde daha da geliştirilerek kullanılabilir hale getirildi. Küçültülüp hafifletilerek daha hafif ve taşınabilir hale getirilen kartuşlar, Toyota’nın yakıt hücreli elektrikli araçlarında kullanılabilecek.

Konsept, elle taşınabilecek kadar kompakt ve hafif hidrojen kartuşlarını içeriyor. Bir sırt çantasına sığabilecek büyük boy AA pil gibi görünen kartuşlar, yakıt hücreli elektrikli araç sürücülerinin hidrojen seviyeleri düştüğünde güç kaynaklarını değiştirmelerine olanak tanıyacak.

Haberin tam metnini ve fotoğraflarını görüntülemek için tıklayın!