Tesla Cybertruck polis aracı olarak donatıldı

Unplugged Performance, acil durum ışıkları, güçlü bir siren ve diğer gerekli polis donanımlarıyla donattığı Tesla Cybertruck’ı bir polis aracı hâline getirdi.

Enerji Günlüğü - Elektrikli araçların hem yakıt hem bakım masrafları açısından büyük avantaj sağlaması, bir çok ülkede polis aracı olarak kullanılmaları çalışmalarını hızlandırıyor.  

Unplugged Performance, polis aracı hâline getirdiği Tesla Cybertruck’ı tanıttı. Polis ışıkları ve özel kaplamalarla donatılan araca megafon sistemi, polis radyosu ve bilgisayar sistemleri de eklendi.

Unplugged Performance, polis otomobillerinde bulunan teknik yeterlilikleri karşılayacak şekilde modifiye edilen Tesla Cybertruck’ın gelecek yıl teslim edilmeye başlanacağına işaret etti. Şirket, araç için Patrol, Admin ve Tactical adı verilen üç farklı sürüm sunacak. Bu sürümlerin her biri 547 km menzil ve 2.6 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresine sahip olacak. 

Cybertruck'ların farklı organizasyonların ihtiyaçlarına göre modifiye edilebileceği belirten şirket, isteğe bağlı olarak mahkum kompartmanı, silah dolabı gibi geliştirmeler de yapabileceklerini kaydetti.

Şirket, daha önce Tesla’nın Model 3 ve Model Y araçlarını da polis otomobili haline getirmişti.