Stellantis Otomotiv’in Tofaş’a devri Rekabet Kurulu'na takıldı

Rekabet Kurumu, Tofaş’ın Stellantis Otomotiv’i ve Türkiye’deki faaliyetlerini devralmasıyla ilgili izin başvurusunda, Tofaş'ın taahhütlerinin yetersiz olduğuna karar verdi.

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu, Tofaş’ın Stellantis Otomotiv’i ve Türkiye’deki faaliyetlerini devralmasıyla ilgili izin başvurusunda, Tofaş'ın taahhütlerinin yetersiz olduğuna hükmetti. Tofaş, eksikleri gidereceklerini bildirdi.

Rekabet Kurumu, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası AŞ’nin [TOASO], Stellantis Otomotiv Pazarlama AŞ paylarının tamamını ve Stellantis markalarının distribütörlüğünü içerecek şekilde Stellantis Otomotiv'in Türkiye'deki mevcut faaliyetlerini devralma işlemiyle ilgili Tofaş taahhütlerinin yeterli olmadığına karar verdi. 

Tofaş’ın Stellantis ile imzaladığı pay devir sözleşmesi; Peugeot, Citroën, Opel ve DS Automobiles olmak üzere Stellantis markalarının tamamını kapsıyor. 

Tofaş’tan yapılan açıklamada, Rekabet Kurumu’nun kararının bir ara karar niteliğinde olduğu; söz konusu eksikliklerin giderilerek Rekabet Kurumu’na sunulacağı ve yürütülen değerlendirme sürecinin devam ettiği kaydedildi.