SOCAR uluslararası denizcilik yakıtlarında pazar lideri

SOCAR MARINE, 2019 yılında 600 bin tonluk satış ve yüzde 25’in üzerindeki Pazar payı ile uluslararası denizcilik yakıtlarında sektörün lideri oldu.

Enerji Günlüğü - SOCAR MARINE, 2019 yılında 600 bin tonluk satış ve yüzde 25’in üzerindeki Pazar payı ile uluslararası denizcilik yakıtlarında sektörün lideri oldu.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin markalarından SOCAR MARINE hızlı bir büyüme içinde. Şirket, 2019 yılında uluslararası denizcilik yakıtlarında 600 bin tonluk satış hacmini aştı. Türk boğazlarından transit geçen ve Türkiye limanlarında yük operasyonları yapıp yurt dışına çıkış ya da giriş yapan gemilere satışı kapsayan bu hacimle, şirketin pazardaki payı da yüzde 25’in üzerine çıktı. Böylece SOCAR MARINE, uluslararası denizcilik yakıtlarında Pazar lideri konumuna yükselmiş oldu.

İÇ PİYASADA DA FAALİYETE BAŞLAYACAK

SOCAR MARINE Deniz Satışları Direktörü Zeki Tarakçı, yedi yıllık genç bir oyuncu olmasına rağmen şirketin kısa sürede uluslararası denizcilik yakıt alanında liderliği yakaladığına işaret etti. Karadeniz, Marmara Denizi, Ege ve Akdeniz bölgelerinin tamamındaki fiziksel ikmallerin yanı sıra Cebelitarık’tan Singapur’a, Rotterdam’dan Güney Afrika’ya kadar tüm uluslararası limanlara da ikmal yaptıklarını anlatan Tarakçı şöyle konuştu: 

SOCAR MARINE markasının uluslararası arenadaki varlığını her geçen gün daha yüksek seviyelere taşıyoruz. Geldiğimiz bu güçlü noktada, 2020 yılı itibarıyla iç piyasa denizcilik sektöründe de faaliyete başlıyoruz. Bu sayede yurt içi yük ve yolcu taşıması yapan denizcilik şirketlerinin, turizm teknelerinin ve balıkçıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek hizmet ve rekabetçi yaklaşımımızla iç piyasa denizcilik sektöründe de fark yaratacağımız inancımız çok yüksek.”

SOCAR TÜRKİYE’NİN YATIRIMLARI İLE GELEN SİNERJİ

SOCAR MARINE yetkilileri, kendilerini Pazar liderliğine taşıyan faktörlerden birinin SOCAR Türkiye’nin hayata geçirdiği dev projelerin sağladığı sinerji olduğunu vurguladı. 2018 yılında devreye giren uluslararası çaptaki enerji projeleri TANAP ve STAR Rafineri’nin yanı sıra Petkim ve SOCAR Depolama’nın sahip olduğu limanlar ile SOCAR Terminal’deki gemilere hizmet veren ve dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden bir olan SOCAR, denizcilik alanında da Türkiye’nin en önemli şirketleri arasında yer alıyor. SOCAR MARINE yetkilileri, sadece Türkiye’nin değil, Akdeniz Çanağı’nın en büyüğü olmayı hedeflediklerini belirtti.