Enerji Günlüğü - Schneider Electric Başkan Yardımcısı Luc Remont, Türkiye yatırımlarının artacağını söyledi. Remont,“Schneider Electric, Türkiye’ye inanıyor, 42 yıldır rekabet gücüne güç katan yatırımlar gerçekleştiriyor” dedi.
Schneider Electric Dünya Başkan Yardımcısı Luc Remont, bu göreve atandıktan sonra Türkiye’ye yaptığı ilk seyahat kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaret etti. Luc Remont’un Bakan Özlü ile görüşmesinde Schneider Electric Türkiye, İran ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer, Bakan Danışmanı Zübeyde Çağlayan, Schneider Electric Satış Operasyonları ve Stratejik İlişkiler Direktörü Cihan Karamık da hazı bulundu.
Görüşmenin Schneider Electric açısından olumlu geçtiğini belirten Remont, şirketin 42 senedir Türkiye’de faaliyet gösterdiğini hatırlattı. Schneider Electric’in bu zaman zarfında çalışanlarıyla, üretim tesisleriyle, tedarikçileriyle ve iş ortaklarıyla birlikte lokal bir ekosistem oluşturduğunu anlatan Remont “Örneğin makine üreticileriyle birlikte çalışarak global bilgi birikimimizi onlara aktarıyoruz ve otomasyon çözümleriyle birlikte daha teknolojik, daha verimli makinelerin üretilmesine katkıda bulunuyoruz. Bu da yerel makina üreticilerinin uluslararası pazarda rekabet gücünü arttırıyor” dedi.
Luc Remont, Türkiye’de dört fabrika ve bir bölgesel lojistik merkezi ve yönetim-satış ofisleri bulunan Schneider Electric’in aynı zamanda üç yerli ve bir yabancı firmayı bünyesine katarak Türkiye ve bölgedeki operasyonlarını genişlettiğini anlattı. Bugün 2000’i aşkın kişiye istihdam yaratan şirketin yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerine değinen Remont şunları söyledi:
“Türkiye’nin potansiyeline olan inancımız sürüyor ve yatırımlarımızı aralıksız sürdürme konusunda kararlıyız. Schneider Electric aynı zamanda Türkiye sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetişmesi için de büyük çaba harcıyor. Global teknoloji bilgisini Türkiye’ye transfer ederek ülkemiz gençlerinin ihtiyacı olan deneyimi kazanmasını sağlıyor. Schneider Electric, Türkiye’deki yetişmiş iş gücüne ve üretim becerisine olan güveninin bir sonucu olarak da 2016 yılında Türkiye’yi Orta Asya ülkeleri ve İran’ın yönetim merkezi olarak seçmiş bulunuyor.”
Schneider Electric’in Türkiye’deki üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini ihraç ettiğini kaydeden Luc Remont şöyle konuştu:
“Türkiye’nin gelişimine liderlik eden kurumlarla iş birliği yapmanın önemine inanıyoruz. Bu doğrultuda Endüstri 4.0 ve akıllı üretim konularında Bakanlık tarafından yönetilen ve TÜSİAD, MÜSİAD, YASED gibi organizasyonların destek verdiği platformlarda aktif katılımcı olarak yer alıyor ve destek veriyoruz. Schneider Electric, bu çalışmaların Türkiye ekonomisi için çok önemli olan KOBİ’lere de yayılması için gerekli desteği vermeye hazır. Özellikle sanayide enerji verimliliğinin sektörel ve ülke bazında gelişim için taşıdığı kritik önemin farkındayız. Bunun için motorların, yüksek verimli olanlarla dönüşümü projesine destek vermekle birlikte, motorların verimliliği yerine motorların da içinde bulunduğu sistemin verimliliği şeklinde bir yaklaşımın daha isabetli olacağına inanıyoruz. Bunun için gerekli birimlerle işbirliği içinde hareket etmeyi hedefliyoruz.”