Rusya'nın LNG ihracatı yüzde 7 arttı

Rusya’nın sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatı yılın ilk sekiz ayında bir önceki yıla göre yüzde 7’den fazla artış kaydetti. 

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Ocak-Ağustos 2024 döneminde sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatı bir önceki yıla göre %7,3 artarak 20,7 milyon tona ulaştı.  

Ağustos ayında ihracat ise bir önceki aya göre, neredeyse üçte bir oranında artış gösterdi. Toplam LNG ihracatı Ağustos ayında Temmuz ayına kıyasla neredeyse %32 artarak 2,73 milyon tona yükselirken, bir önceki yıla göre %24 artış gösterdi. 

YAMAL LNG SAHASINDAN İHRACAT %11 ARTTI

Veriler, Kuzey Kutbu'ndaki Novatek liderliğindeki Yamal LNG sahasının Ocak-Ağustos döneminde 12,9 milyon ton LNG gönderdiğini gösteriyor. Sahadan yüklemeler bir önceki yıla göre %11,2 oranında arttı. Ancak Ağustos ayında Yamal LNG'den yapılan sevkiyatlar bir önceki ay 1,44 milyon tondan ve bir yıl önceki 1,3 milyon tondan %18,8 artışla 1,71 milyon tona yükseldi. 

Geçen ay Sabetta Sıvılaştırma Tesisinden 25 kargo yüklenirken, bu rakam bir önceki ay 21 tanker ve bir yıl önce 18 kargoydu.