Rekabet Kurumu Altek ve Gotion Singapore ortaklığına izin verdi

Rekabet Kurumu, Altek Alarko’nun, Gotion Singapore ile birlikte Türkiye’de yeni bir şirket kurmasına izin verdi.

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu, Altek Alarko’nun, Gotion Singapore ile birlikte Türkiye’de enerji depolama sistemleri ve batarya üretecek yeni bir şirket kurmasına izin verdi. 

Rekabet Kurumu, 24-41/960-416 sayılı ve 10 Ekim 2024 tarihli kararıyla; Alarko Holding’in bağlı ortaklıklarından biri olan Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis İşletme ve Ticaret AŞ’nin, Gotion Singapore Pte. Ltd. ile Türkiye’de bir ortak girişim kurmasına izin verdi. 

Altek Alarko’nun Gotion Singapore ile kuracağı yeni şirketin; Türkiye’de bir enerji depolama sistemleri montaj fabrikası ile lityum-iyon prizmatik batarya üretim fabrikası kurması planlanıyor. Yeni şirkette Altek Alarko payı %60; Gotion Singapore payı ise %40 olacak. Yeni kurulacak olan şirket ayrıca başta şebeke ölçekli olmak üzere, ticari yapılar ve konutlardaki enerji uygulamalarında kullanılabilecek batarya sistemlerini de üretecek.

Gotion Singapore Pte. Ltd., %24’ü Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in Çin halk Cumhuriyeti’ndeki ortak girişimine; kalan payları ise Gotion Group’a ait Çin merkezli bir şirket.