Petrolde varil başına 40 dolar senaryosu 

Petrol Brokeri PVM’den Tamas Varna, petrol üreticileri arasında arz savaşı çıkabilir, bu da fiyatları varil başına 40 dolara kadar indirebilir. 

Enerji Günlüğü - Uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatları düşüş eğiliminde. Uzmanlara göre bu düşüşte, Libya ile OPEC+ üyesi üreticilerin üretimi arttıracağı beklentisi etkili oldu. 

Petrol brokeri PVM ise OPEC+ üyeleri arasında çıkabilecek muhtemel anlaşmazlıkların petrol fiyatları üzerindeki aşağı yönlü baskıyı dava da arttırabileceği görüşünde. Bu görüşün arkasındaki senaryo ise Aralık 2024 ve Kasım 2025 tarihleri arasında planlanan günde 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kısıntısının geri alınmasıyla oluşacak günlük 180.000 varillik ilave arz. 

PETROLDE ÇALIK-TRANSATLANTIC İŞBİRLİĞİ!

PVM’den Tamas Varga’nın müşterilere gönderdiği bir not ise petrolün önümüzdeki dönemki seyrine dair daha radikal bir senaryo içeriyor:

“Belki de daha önemlisi, bunun organizasyon içinde ve dışında bir arz savaşının habercisi olup olmadığıdır. Eğer cevap evet ise, 40 dolar/varil seviyesine doğru sancılı bir düşüş göz ardı edilemez.”