Özbal’dan Hatay Kumlu’ya beş depolamalı GES

Diyarbakır merkezli Özbal İnşaat Elektrik Turizim Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Hatay’ın Kumlu ilçesinde toplam 110 MW’lik depolamalı güneş enerji santralleri kuracak.

Enerji Günlüğü - Merkezi Diyarbakır Yenişehir’de bulunan Özbal İnşaat Elektrik Temizlik Turizm ve Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hatay’da depolamalı güneş enerji santralleri kurmayı planlıyor. Söz konusu beş adet depolamalı güneş enerji santrali, Hatay’ın Kumlu ilçesi, Yeniköy Mahallesi sınırları içinde yer alacak.  

1.14 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Özbal İnşaat'ın güneşe dayalı söz konusu elektrik üretim tesislerinin toplam kurulu gücü 110 MWm/110 MWe, elektrik depolama ünitesi toplam kurulu gücü 110 MWe / toplam kapasitesi 110 MWh olarak hesaplanıyor. Toplam kurulu gücü 110 megavat (MW), toplam depolama kapasitesi de 110 megavatsaat (MWh) olarak planlanan projelerin yatırım tutarı 1 milyar 140 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

YILDA 220 MİLYON KWH ELEKTRİK

Santrallerde her biri 550 MW’lik 248 bin 633 adet güneş paneli ile her biri 330 Watt’lık 436 adet inverter (invertör) kullanılacak. Santrallerde yılda 220 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik üretimi planlanıyor. 

Özbal İnşaat Hatay 3 GES’in kurulu gücü 30 megavat (MW) olacak. Santral sahasına kurulacak depolama tesisinin kapasitesi ise 30 megavatsaat (MWh) olarak projelendirildi. 

Özbal İnşaat’ın Hatay 4 depolamalı GES projesi ise 20 MWe’lik santral ile 20 MWh’lık depolama tesisi yer alacak. 

Özbal İnşaat Hatay 7 depolamalı GES projesi kapsamındaki GES için öngörülen kurulu güç 10 MW, depolama tesisi için öngörülen kapasite ise 10 MWh. 

Özbal İnşaat Hatay 8 GES projesinde kurulu güç 25 MWe, depolama kapasitesi de 25 MWh olacak.  

Özbal İnşaat’ın geliştirdiği HATYA GES projesi ise 25 MWe kurulu güçteki santral ile 25 MWh’lik kapasiteye sahip depolama ünitesinden oluşacak. 

BU ARADA Özbal İnşaat, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde de elektrik depolamalı güneş santrali yatırımı yapacak. Haberi okumak için lütfen TIKLAYINIZ