Manavgat HES’e yardımcı kaynak yüzer GES kurulacak

Antalya’da 12 bin 400 konutun elektrik ihtiyacı kadar elektrik üretmekte olan Manavgat HES’e yardımcı kaynak olarak 25,7673 MWe kapasiteli yüzer güneş enerji santrali kurulacak.

Enerji Günlüğü - Kibar Holding çatısı altında faaliyet gösteren Assan Alüminyum, Antalya ili, Manavgat ilçesi sınırları içerisinde faaliyetini sürdürmekte olan 48 MWe kapasiteli hidroelektrik santraline ilave olarak yardımcı kaynak Yüzer GES kuracak.

Antalya ili, Manavgat ilçesi sınırları içerisinde Manavgat Irmağı’nın su potansiyelinden yararlanılarak elektrik üretimi faaliyeti yürütmekte olan 48 MWe kurulu güçteki Manavgat Barajı ve Hidroelektrik Santraline (HES) yardımcı kaynak olarak güneş enerji santrali kurulacak. Türkiye yassı alüminyum sektörü şirketlerinden Assan Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Antalya ili, Manavgat ilçesi, Oymapınar/Iğrışlar, Oymapınar/Seki, Karavca ve Güzelyalı Mahalleleri Mevkii’nde Manavgat Barajı rezervuar alanında kurulacak olan güneş santralinin kurulu kapasitesi 25,7673 MWe olacak. Projenin değerinin 339 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

32 hektarlık alanda kurulacak güneş enerji santrali ile toplam mekaniksel kurulu gücün 57,8956 MWm’den 83,6629 MWm’ye çıkartılması hedefleniyor.  

Enerji Günlüğü