Madencilikte Türk-Tacik işbirliği arayışı 

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Tacikistan ile madencilik alanında işbirliği imkanlarını belirlemek üzere teknik çalışmalar yapılacağını söyledi. 

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Uluslararası Madencilik Konferansı için bulunduğu Çin'deki ikili temasları devam ediyor. Bakan Alparslan Bayraktar, Tianjin'deki Konferans’a katılan Tacikistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Şerali Kabir (Sherali Kabir) ile görüştü. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Tacikistanlı meslektaşı Şerali Kabir ile iki ülke arasında madencilik alanında geliştirilebilecek iş birliği imkânlarını  ele alıp değerlendirdiklerini belirterek “Bu kapsamda en kısa sürede teknik çalışmaları yaparak somut adımlar atma konusunda mutabık kaldık” dedi.

GAZPROM Tacikistan'daki gaz lisanslarından vazgeçti..
2016 tarihli haberi okumak için tıklayınız...
 

KONGO İLE KRİTİK MİNERAL TEMASI 

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Tianjin’de görüştüğü yetkililer arasında Demokratik Kongo Maden Bakanı Kizito Pakabomba Kapinga da yer aldı. Bayraktar, görüşmede kritik mineraller başta olmak üzere madencilik alanında geliştirilebilecek ortak projeler üzerinde durduklarını belirtti.